Social Media Strategie

Aan de basis van een succesvol gebruik van social media ligt een gedegen strategie. Hierin worden uw wensen en doelstellingen uitgewerkt tot een plan voor het inzetten van social media voor marketing, communicatie en PR.

De doelgroepen worden vastgelegd en de boodschappen voor elke doelgroep bepaald. Hiernaast selecteren we de social media kanalen die het meest geschikt zijn om uw doelgroep te bereiken en uw boodschap te verspreiden. Vervolgens maken we een plan van aanpak voor het opstarten van alle activiteiten. Bij Alexandra van der Stap staan uw activiteiten op internet niet op zichzelf en zij zorgt er dan ook voor dat uw social media strategie optimaal aansluit bij uw bedrijfsvisie of marketing- en brandingstrategie.

In deel 1 van de Social Media Strategie gebruiken we de bevindingen uit de Social Media Scan om een stappenplan uit te werken voor het vervolgtraject met een begroting.

Vervolgtraject

In het vervolgtraject komen onder meer aan de orde:

  • Social Media Strategie Deel 2 – Het uitwerken van de strategie naar concrete toepassing in de praktijk met meetbare doelstellingen, een analyse van de interne situatie en beschikbare resources, een activiteitenplan met verdeling van de taken en verantwoordelijkheden, contentplan, en de inzet van interne en externe middelen.
  • Social Media Activatie: het opstarten van de activiteiten
  • Social Media Dashboard: een praktische tool om al uw social media activiteiten in onder te brengen, met verschillende gebruikers met elk hun eigen toegangsrechten.
  • Social Media Onderhoud en Management: het dagelijks gebruik in de praktijk, gericht op het behalen van uw doelstellingen
  • Social Media Training en Workshops: voor het opleiden van uw medewerkers tot social media experts en effectieve gebruikers
  • Trends en Ontwikkelingen – regelmatig terugkerende inspiratie- en brainstormsessies om uw organisatie up-to-date te houden, de ontwikkelingen op de voet te volgen en tijdig op in te haken.

Meer weten over Social Media? Vul het formulier in.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: