Interim Manager


Veelzijdige B2B marketing- en strategiemanager met internationale ervaring

Alexandra van der Stap zet graag haar 14 jaar management ervaring in business-to-business marketing en strategie als interim manager voor u in. Zij stuurt uw marketing- en communicatie afdeling aan,  vertaalt uw bedrijfsstrategie naar marketing- en communicatiestrategieën, draagt zorg voor de uitvoering van uw marketing- en communicatieplannen, stelt concrete plannen van aanpak op, bedenkt acties en werkt campagnes uit, coördineert externe partijen en bureaus,  organiseert evenementen en  bijeenkomsten, start uw social media strategie op, en nog veel meer. Als marketing- en communicatie manager zoekt Alexandra naar optimaal gebruik van zowel traditionele als nieuwe media, en van intern beschikbare middelen zoals de marketing, sales en customer support teams en tools.

Marketing en strategy director voor multinationals met complexe matrix-structuur

Als multinational stelt u hoge eisen aan uw strategy en marketing director. Deze moet in staat zijn om internationale (marketing-) strategieën op te stellen en uit te voeren, grensoverschrijdende campagnes aan te sturen, rekening te houden met regionale verschillen, virtuele teams te leiden op verschillende locaties, mensen te motiveren en managen die al dan niet direct aan haar rapporteren, en te werken met en invloed uit te oefenen op zowel het senior management als de uitvoerende medewerkers.

Alexandra van der Stap is zo’n senior marketing en strategy manager met internationale ervaring, strategische visie en praktische uitvoerende capaciteiten. Zij  is gespecialiseerd in het managen van complexe situaties, die internationale expertise en team management capaciteiten vereisen, zoals het inrichten en aansturen van uw organisatie op het gebied van marketing, campagne management en marketing operations. Aangezien zij dit voor u kan verzorgen op nationaal, regionaal of wereldwijd niveau past Alexandra bij uitstek bij multinationals opererend in een (Engelstalige) matrix-omgeving.

Inzetbaar voor vele interim management activiteiten

  • Het aansturen, opzetten of verbeteren van uw marketing- of communicatieafdeling
  • Het adviseren van uw management team op het gebied van marketing en communicatie, van strategie tot uitvoering
  • Het opzetten, verbeteren of leiden van een internationale marketingfunctie in een matrix-omgeving
  • (Tijdelijke) vervanging van uw marketing of communicatie manager of director
  • Het vertalen van uw bedrijfsstrategie naar een effectieve marketingstrategie
  • Het aansturen van de uitvoering van uw marketing- en communicatiestrategie
  • Campagne management, sales operations en marketing operations
  • Het opstarten en uitvoeren van marketing, communicatie en customer support m.b.v. social en digital media

Van Strategie via Plan van Aanpak naar Executie

In Alexandra’s werk staat  het definiëren van marketing- en communicatiestrategieën ter uitvoering van de bedrijfsstrategie en het uitwerken hiervan naar allereerst concrete marketing- en communicatieplannen en vervolgens effectieve en praktische activiteiten en campagnes centraal. Hiernaast zorgt zij er indien nodig voor dat de gehele organisatie ingericht is op het uitvoeren van deze strategieën, plannen en campagnes, aangezien niet alleen de inhoud belangrijk is voor het succes, maar vooral ook het proces, de mensen en de middelen, waarbij de aansturing hiervan het verschil maakt.

Daartoe ontwikkelt en verbetert zij bedrijfsprocessen en campagne management modellen op het gebied van marketing, sales en service, realiseert zij de implementatie hiervan en stuurt zij de uitvoering van de marketing- en communicatie-activiteiten en het management van campagnes vervolgens aan, of draagt dit over aan uw eigen medewerkers.

Ook voor projecten

Naast op interim-basis, kunt u Alexandra ook inzetten als externe adviseur bij korte veranderingstrajecten en op semi-permanente basis voor een of meerdere vaste dagdelen per week.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: